hypnosis.dir.bg

  [BG]   EN  
hypnosis.dir.bg

 
Рейтинг: 3.00
(459)
Здравейте и добре дошли в моя сайт! Нека започнем с това какво е хипнозата.
Спомени от утробата
Хипноза и раждане
Какво е любовта според децата?
Някои обяснения за агресивното поведение
Форум
Медии
Анкета


Интересни статии Към обяви Контакти

Интересни статии / В Китай има милиони психичноболни

В Китай има милиони психичноболни
12.06.09 10:23

Автор:http://world.actualno.com/news_245047.html
Китай е единствената страна в света, където процентът на самоубийствата, който по принцип надхвърля средния за света, е по-висок за жените, отколкото за мъжете
Много хора в Китай страдат от ментални проблеми, като повечето от тях не се лекуват, предаде АФП.

173 милиона възрастни имат някакъв вид ментално разстройство, преценява най-голямото изследване от такъв вид, проведено в Китай. 91% от тях, или 158 милиона, никога не са получавали професионална помощ.

Изследването посочва, че в много страни със средни доходи, включително Китай, невропсихиатричните проблеми са водещата причина за лошо здраве сред мъжете и жените, причинявайки повече вреди от инфекциите и сърдечносъдовите проблеми.

В Китай за психичноболните се отделят малко ресурси, отчасти защото броят им е бил силно подценен. За да се помогне в осигуряването на такава информация, изследователите, водени от Майкъл Филипс от болница Бейджин Хуей Лон Гуан, са провели изследване на 63 000 случайно избрани китайци от 4 провинции, две по-бедни и две по-урбанизирани и богати.

16577 от интервюираните са били прегледани и от психиатър. Цялата информация е била събрана между 2001 и 2005 г. Изследването, публикувано в сп. The Lancet показва, че 17,5% от възрастните са страдали от едно или повече умствени разстройства през поне един месец в този период. По-ранни, по-малко обхватни изследвания са показвали 2 до 15 пъти по-малко психични заболявания.

Сред жените са преобладавали разстройства, свързани с настроението и чувството на страх, докато мъжете са имали 48 пъти по-висок шанс да имат проблем с алкохола. Разстройствата сред жителите на селата също са били по-често срещани. Китай е единствената страна в света, където процентът на самоубийствата, който по принцип надхвърля средния за света, е по-висок за жените, отколкото за мъжете, показват данни на Световната Здравна Организация.

"Значително преразпределение на обществените и здравни ресурси е необходимо, за да се справим с проблем от такъв размер", обобщават изследователите. "Това може да се случи само с активното участие на политическите, икономически, социални и професионални стълбове на обществото".
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1