hypnosis.dir.bg

  [BG]   EN  
hypnosis.dir.bg

 
Рейтинг: 3.00
(459)
Здравейте и добре дошли в моя сайт! Нека започнем с това какво е хипнозата.
Спомени от утробата
Хипноза и раждане
Какво е любовта според децата?
Някои обяснения за агресивното поведение
Форум
Медии
Анкета


Интересни статии Към обяви Контакти

Интересни статии / Шофьорите не трябва да имат "сексуални разстройства", разпореди Русия Шофьорите не трябва да имат "сексуални разстройства", разпореди Русия

Шофьорите не трябва да имат "сексуални разстройства", разпореди Русия Шофьорите не трябва да имат "сексуални разстройства", разпореди Русия
09.01.15 22:12

Автор:Диана Зайкова
Руските граждани с нестандартни сексуални предпочитания няма да могат да придобиват шофьорски книжки.

Занапред трансексуалните и трансджендър хора, както и онези, подвластни на фетишизма, ексхибиционизма и воайорството, няма да имат правото на книжка за управление на автомобил, пише БиБиСи.

Правителството на Русия е решило да затегне медицинския контрол над шофьорите, тъй като в рамките на страната се случват прекалено много пътни инциденти. Изброените черти пък се смятат за разстройства на личността, което правело притежателите им опасни на пътя, смятат руските власти.

В новия списък с фактори, водещи до шофьорска забрана, влизат и „патологичната” склонност към залагане и клептоманията.

Местни психиатри и адвокати, практикуващи в сферата на човешките права, вече са заклеймили законодателния ход. Съобщението за законодателното решение вече е последвано и от международни оплаквания относно тормоз в Русия спрямо активисти за правата на хомосексуалните. Припомняме, че през 2013 година руските власти приеха за незаконно „промотирането на нетрадиционен начин на живот”, в което число се влключва нестандартната сексуална ориентация.

Професионалният съюз на шофьорите в Русия обаче застава на страната на властта. Имаме прекалено много смъртни случаи по пътищата и вярвам, че затягането на медицинския пропускателен режим на разрешителните за шофьори е напълно основателно, отстоя позицията си председателят на Съюза Александр Котов. Все пак той е склонен да приеме, че за непрофесионалните водачи не е нужно изискванията да са така строги.

Руският експерт по психиатрия Михаил Страков обаче контрира позицията на държавното управление с обяснението, че разстройство на личността е твърде разтегливо и мътно понятие и някои разстройства не биха афектирали по никакъв начин способността на хората да управляват автомобили по безопасен начин.
/http://news.ibox.bg/news/id_835246455/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1197